• ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • ΑΡΓΩ

  ΑΡΓΩ

  O Βόλος που φέρει ως σύμβολο το μυθικό καράβι, την «Αργώ», σας περιμένει να επισκεφτείτε την πόλη του Ιάσονα, του βασιλιά της αρχαίας Ιωλκού και το Πήλιο όπου εκείνος μαθήτευσε δίπλα στο σοφό κένταυρο, Χείρωνα. Στόχος αυτή τη φορά δεν είναι η εύρεση του χρυσόμαλλου δέρατος, αλλά η γνωριμία με τις αστείρευτες ομορφιές, τους ανθρώπους και την παράδοση αυτού του ευλογημένου τόπου.

 • ΜΟΥΣΕΙΑ

  ΜΟΥΣΕΙΑ

  Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο

  Το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία του ελλαδικού χώρου. Τα πρώτα εκθέματα που στεγάστηκαν εκεί, είναι οι επιτύμβιες γραπτές στήλες της Δημητριάδας, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα νεολιθικά ευρήματα που εκτίθενται στο μουσείο.


  Μουσείο Πόλης του Βόλου

  Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου είναι το πρώτο και μοναδικό έως αυτή τη στιγμή σύγχρονο Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα. Στεγάζεται στο κτήριο της πρώην καπναποθήκης Παπάντου και παρουσιάζει άφθονο φωτογραφικό κι ηχητικό υλικό, αναφορικά με την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της

  Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή

  Το Λαογραφικό Κέντρο του Κίτσου Μακρή στεγάζεται στο διώροφο σπίτι του ονομαστού λαογράφου. Περιλαμβάνει μοναδικά εκθέματα λαϊκής τέχνης, όπως έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, του Παγώνη και του Χριστόπουλου, καθώς και μεγάλη βιβλιοθήκη.

  Μουσείο Ελιάς και Λαδιού (Πήλιο)

  Βρίσκεται στην Άνω Γατζέα, στο σημείο όπου κάνει στάση το τρενάκι του Πηλίου. Στο μουσείο εκτίθενται διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο, όπου λειτουργούσε βιοτεχνία διαλογής, επεξεργασίας και παραγωγής ελαιών.

  Σπίτι-μουσείο Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (Σκιάθος)

  Στο σπίτι του μεγάλου σκιαθίτη συγγραφέα μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, έπιπλα και ρούχα της οικογένειάς του και να μεταφερθεί νοερά στο παρελθόν και στο νησιώτικο τρόπο ζωής του 19ου αιώνα.

  Μουσείο Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας (Σκιάθος)

  Στο μουσείο φιλοξενούνται συλλογές εκκλησιαστικών κειμηλίων και λαογραφικών αντικειμένων, η συλλογή της «Εποποιίας των Βαλκανικών πολέμων», ενώ φυλάσσεται και η πρώτη Ελληνική σημαία(1807). Η παλαιά τράπεζα κι ο φούρνος της μονής έχουν επίσης μετατραπεί σε μουσειακό χώρο.

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

  Αρχαιολογικός Χώρος Σέσκλου

  Ο αρχαιολογικός χώρος του Σέσκλου, χτισμένος πάνω στο λόφο «Καστράκι», κατοικήθηκε ήδη από το 6800 π.Χ. και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους νεολιθικούς οικισμούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.


  Αρχαιολογικός Χώρος Διμηνίου

  Το Διμήνι κατοικήθηκε για πρώτη φορά στη Νεότερη Νεολιθική Εποχή. Στα ΝΑ του λόφου με τα νεολιθικά λείψανα, αποκαλύφθηκε σημαντικός μυκηναϊκός οικισμός, ο οποίος ταυτίζεται με την αρχαία Ιωλκό. Εντυπωσιακοί είναι οι 2 θολωτοί τάφοι, «Τούμπα» και «Λαμιόσπιτο».


  Αρχαιολογικός Χώρος Φθιωτίδων Θηβών

  Οι Φθιώτιδες Θήβες αποτελούσαν σημαντικό λιμάνι και χριστιανικό θρησκευτικό κέντρο από τον 4ο ως και τα τέλη του 6ου μ.Χ. αι. Έχει αποκαλυφθεί πλήθος σημαντικών ευρημάτων, όπως ψηφιδωτά δάπεδα, που εντυπωσιάζουν για το πλούσιο θεματολόγιο και για την άψογη τεχνική τους.


  Αρχαιολογικός Χώρος Δημητριάδος

  Η αρχαία πόλη της Δημητριάδας, κτίστηκε το 294 π.Χ. από τον διάδοχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δημήτριο Πολιορκητή και υπήρξε σημαντικότατο μακεδονικό κέντρο. Εντύπωση προκαλούν το αρχαίο θέατρο, το υδραγωγείο και το ανάκτορο της πόλεως.


  Αρχαιολογικός χώρος Παλαιών / Κάστρο Βόλου

  Ο λόφος των Παλαιών κατοικείται συνεχώς από την 4η χιλιετία π.Χ. μέχρι σήμερα, αποτελώντας τον ιστορικό πυρήνα της σύγχρονης πόλης του Βόλου. Στους Βυζαντινούς και Οθωμανικούς χρόνους η πόλη ορίζονταν από το τείχος που γκρεμίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του το 1889.


  Αρχαιολογικός χώρος Γορίτσας

  Μακεδονική πόλη του 4ου π.Χ. αιώνα, της οποίας είναι ορατό το αρχαίο τείχος με 33 πύργους και ο Προμαχώνας 14. Ο λόφος προσφέρει πανοραματική θέα, ενώ διάφοροι θρύλοι σχετικά με το λόφο, κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τη φαντασία πολλών μελετητών κι επισκεπτών.


  Κάστρο (Σκιάθος)

  Ο απόρθητος απόκρημνος βράχος, φιλοξένησε από τα μέσα του 14ου αι. και για 5 περίπου αιώνες τους κατοίκους του νησιού, που κατέφυγαν εκεί λόγω των συνεχών επιδρομών των πειρατών. Σώζονται οι εκκλησίες του Χριστού, του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Μαρίνας.

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΗΛΙΟ

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΗΛΙΟ

  Το ξακουστό βουνό των Κενταύρων, η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου, με τα 24 χωριά και την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά, σας περιμένει όλες τις εποχές του χρόνου να το επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε ντόπιες γεύσεις όπως το σπετζοφάι, να θαυμάσετε τα πέτρινα αρχοντικά και τις εκκλησίες του, να περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και στα τοξωτά γεφύρια, να ξαποστάσετε στις πλατείες με τα δροσερά πλατάνια και να κάνετε σκι το χειμώνα, μπάνια το καλοκαίρι και διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 • ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

  Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας +30.2421076717

 • ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ

  ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ

  Το ξακουστό τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός «Μουτζούρης» που πρωτοσφύριξε το 1897, περιμένει να σας οδηγήσει μέχρι τις Μηλιές του Πηλίου, ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή, διασχίζοντας κατάφυτες πλαγιές με πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια, πατώντας πάνω σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά), την οποία κατασκεύασε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρας του γνωστού ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο οποίος γεννήθηκε στο Βόλο.

 • ΧΑΡΤΗΣ ΒΟΛΟΥ

  ΧΑΡΤΗΣ ΒΟΛΟΥ

 • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ

  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ

  Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας +30.2421076717

 • 1